top of page

Heti választható programok

Napi programok 1

Az 1923-ban alapított Kanizsai Dorottya Múzeum 1975-től a déli szláv nemzetiségű területre vonatkozóan országos gyűjtőkörrel rendelkezik és szakmai besorolása „Területi múzeum, nemzetiségi bázisintézmény".

Az épületben az állandó kiállításon kívül, a földszinten kialakításra került egy látványtár mellyel lehetővé vált a múzeum népi ruhatároló bútorgyűjteményének eddig elzárva tartott, legszebb darabjainak megtekintése, illetve a galérián a legszebb égetett mohácsi fekete és mázas edények láthatók. Az I. emeleten pedig 153 m² területen a legérzékenyebb textil- és bőralapanyagú tárgyak, valamint elkülönítve a fotók, illetve fotónegatívok, papírdokumentumok és a mintegy 20.000 percet kitevő hanganyag kapott helyet.

Kanizsai-Dorottya-2.jpg
muzeumtortenet1-480x480.jpg

Napi programok 2

A látogatók a 35-40 perces idegenvezetés során megismerkedhetnek a malom működésével, egyebek mellett láthatják annak vízikerekét, áttételét és a tradicionális, malomköves őrlőberendezését. A malmot működés közben igyekszünk látogatóinknak bemutatni.

tapaosomalo.jpg2.jpg
tapaosomalo.jpg

Napi programok 3

Mohács büszkesége a hat napon át tartó télűző népszokás, a Busójárás, melyet az Unesco 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánított.A városközpontban létrehozott Busóudvar komplexum célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást, ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából.

17436-busoudvar-mohacs.jpg
busoudvar-mohacs-3-l.jpg

Napi programok 4

A nyári melegben a strandolni vágyóknak jó kikapcsolódásra ad helyet a Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő.  A fürdő szolgáltatásainak köszönhetően a gyermekek önfeledt lubickolására is lehetőséget is biztosít. Aktív mozgásigényű, úszni szerető táborozóinknak egy 20 méteres úszómedence áll rendelkezésükre. Időjárástól függetlenül igénybe vehető

mohacsi-uszoda1.jp2.jpg
mohacsi-uszoda1.jpg

Napi programok 5

000962832_hosok_parkja__ii_vhsemlmu.jpg.
000962821_fogtempl.jpg.jpg_orig.jpg

Egy órás séta Mohács város nevezetességei közt idegenvezetéssel. 

Forradalmi templom, belvárosi plébánia, csatatéri emlékkápolna, hősök parkja.

További információk

A táborozók programokra történő szállítása autóbuszokkal történik.

Tábor területén belüli programok/és egyéb programok:

A tábor területén a sportpálya és az udvar is lehetőséget biztosít különféle sportjátékok megszervezésére és egyéb szabadidős programok hasznos eltöltésére. A részvétel önkéntes alapon történik, melyben igény szerint segítséget nyújtunk a résztvevők számára pl.: kosár, foci, tollas, röplabda, ügyességi versenyek, stb. Az épületen belül is lehetőség van egyéb programok lebonyolítására pl.: karaoke verseny, retro disco, társasjáték, szellemi vetélkedő, kézműves foglalkozások, stb.

 

Szállás / étkezés:

A program keretében az ebben az évben felújított, korszerűsített 140 diák és 10 felnőtt egyidejű elhelyezésére alkalmas Palotabozsoki Diákszállóban helyezzük el a résztvevőket.

A szobák 10 fő gyermek elhelyezésére alkalmasak (WC, zuhanyzó szobánként). Az épületben kialakított közösségi helység étkezésre, közösségi programok lebonyolítására alkalmas. Rendelkezésre áll még az épületben kialakított számítógép terem, mely egyéb kisebb csoportos tevékenységekre is alkalmas. Természetesen a gyermekekkel jöhet kísérő, aki ingyenesen részt vesz a táborozásban. A kísérők elhelyezésére a diákszállóban, illetve igény esetén és a tábor melletti vendégházakban történik. Napi ötszöri étkezést biztosítunk.

A táborozó gyerekek az érkezést követően kapnak egy tisztasági csomagot, amely tartalmaz egy tusfürdőt, szappant, fogkefét és fogkrémet. Valamint az élménypedagógiai foglalkozások fejlesztési anyagait kiegészítő 2 kötetes " Életvezetési iránytű " című könyvet nyomtatott és elektronikus formában.

Iránytű könyv arculati.jpg
tisztasági_csomag.jpg

A program a diákoknak, teljesen ingyenes (a finanszírozás az EFOP -1.2.12-17 -2017-00010 azonosító számú  az „ Esélyteremtő programok megvalósítása Integrált esélyteremtés és felzárkóztatás komplex programokkal vidéki térségben élő gyermekek és fiatalok számára.”  c. pályázati forrásból történik )

A gyermekek a táborozás helyszínére, illetve onnan haza történő szállítása önköltséges.

infoblokk_jobb_also_burned.png
bottom of page