Heti választható programok

Hétfő

Pécs városát földrajzi elhelyezkedése, a város építészeti és kortörténeti múltja teszi érdekessé és kíváncsivá az odalátogatók részére. Pécs nevezetességei közül kiragadva a következőket tekintjük meg: Szent István tér, Székesegyház; Széchenyi tér Jakováli Hasszán dzsámija; Barbakán; Kossuth tér

vonat.jpg
székesegyház.jpg

VAGY

A pécsi kilátó az ország egyik legjobb adottságú, legtöbb látnivalót kínáló kilátója. Felvonóval feljutás a Panoráma kilátóba. A magasból körpanorámában tekinthetjük meg az elénk táruló várost és a tájat. Déli irányban Pécset, illetve a Baranyai-dombságot, messzebb a Villányi-hegységet és a horvát Papuk-hegyet csodálhatjuk meg.  Keleti irányban a Zengő, nyugatra a Tubes, északra a Mecsek és Völgység rajzolódik ki. Tiszta időben akár a Badacsony is látható.

tv torony.jpg2.jpg
tv torony.jpg

Kedd

Az állatkerti túrára mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne számos érdekességet megtudni az állatkert lakóiról, kíváncsi az állatkerti műhelytitkokra és szeretne bepillantást nyerni az intézmény életének azon mozzanataiba, melyek a látogatók előtt rejtve maradnak.

állatkert.jpg
pécsi-állatkert.jpg

VAGY

A Pécsett található Tettyei Mésztufa-barlang egyedülálló geológiai képződmény. Az üregrendszer a mintegy tízezer éves, laza szerkezetű, vastag mésztufában alakult ki. A járatokat az évszázadok folyamán mesterségesen kibővítették, további folyosókat vájtak ki a hegy belsejében, kisebbfajta labirintusrendszert létrehozva. Egykor ezek a föld alatti üregek lakóhelyként is funkcionáltak. Az 1900-as évek elején igazi turista-attrakció volt az akkor „pokol kapujaként” emlegetett Tettye-barlang, belsejében egy félelmetes sárkánnyal. Ez a misztikus, föld alatti üregrendszer minden egész órában induló, 45 perces élményszerű vezetés keretében látogatható! A barlangban a hőmérséklet télen-nyáron egyaránt 14°C, kérjük az öltözék megválasztásakor ezt figyelembe venni!

tettyei_mesztufa_barlang_1.jpg

Szerda

palotabozsok_gomb.jpg2.jpg
palotabozsok_gomb.jpg

Túra a Mecsek tövében

A gyalogtúra Palotabozsok egyik festői szépségű túraútvonalán. Kirándulás közben a gyerekek mozgásigényét kielégítő szabadteret nyújtó erdei sétálás közben nemcsak a természet szépségét lehet csodálni, hanem az itt honos fákról és az itt fellelhető növényekről, madár és állatvilágáról is információt nyújtunk.

Csütörtök

A nyári melegben a strandolni vágyóknak jó kikapcsolódásra ad helyet a Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő.  A fürdő szolgáltatásainak köszönhetően a gyermekek önfeledt lubickolására is lehetőséget is biztosít. Aktív mozgásigényű, úszni szerető táborozóinknak egy 20 méteres úszómedence áll rendelkezésükre. Időjárástól függetlenül igénybe vehető

mohacsi-uszoda1.jpg

Péntek

duna_mohács.png
duna mohács.png2.jpg3.jpg

Dunai hajókirándulás

Hajóval kirándulás a Dunán, ahol bemutatják a folyó állatvilágát, a környék nevezetességeit a hullámok hátán. A rétisasok és további madárfajok gémek, kócsagok, récék, kormoránok, jégmadarak élőhelyének a megtekintése, megfigyelése a természetes környezetükben. Gazdag élményben részesíti a kirándulókat

Szombat

tapaosomalo.jpg2.jpg
tapaosomalo.jpg

A látogatók a 35-40 perces idegenvezetés során megismerkedhetnek a malom működésével, egyebek mellett láthatják annak vízikerekét, áttételét és a tradicionális, malomköves őrlőberendezését. A malmot működés közben igyekszünk látogatóinknak bemutatni

VAGY

Mohács büszkesége a hat napon át tartó télűző népszokás, a Busójárás, melyet az Unesco 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánított.
A városközpontban létrehozott Busóudvar komplexum célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást, ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából.

17436-busoudvar-mohacs.jpg
busoudvar-mohacs-3-l.jpg

További információk

A táborozók programokra történő szállítása autóbuszokkal történik.

Tábor területén belüli programok/és egyéb programok:

A tábor területén a sportpálya és az udvar is lehetőséget biztosít különféle sportjátékok megszervezésére és egyéb szabadidős programok hasznos eltöltésére. A részvétel önkéntes alapon történik, melyben igény szerint segítséget nyújtunk a résztvevők számára pl.: kosár, foci, tollas, röplabda, ügyességi versenyek, stb. Az épületen belül is lehetőség van egyéb programok lebonyolítására pl.: karaoke verseny, retro disco, társasjáték, szellemi vetélkedő, kézműves foglalkozások, stb.

 

Szállás / étkezés:

A program keretében az ebben az évben felújított, korszerűsített 140 diák és 10 felnőtt egyidejű elhelyezésére alkalmas Palotabozsoki Diákszállóban helyezzük el a résztvevőket.

A szobák 10 fő gyermek elhelyezésére alkalmasak (WC, zuhanyzó szobánként). Az épületben kialakított közösségi helység étkezésre, közösségi programok lebonyolítására alkalmas. Rendelkezésre áll még az épületben kialakított számítógép terem, mely egyéb kisebb csoportos tevékenységekre is alkalmas. Természetesen a gyermekekkel jöhet kísérő, aki ingyenesen részt vesz a táborozásban. A kísérők elhelyezésére a diákszállóban, illetve igény esetén és a tábor melletti vendégházakban történik. Napi ötszöri étkezést biztosítunk.

A táborozó gyerekek az érkezést követően kapnak egy tisztasági csomagot, amely tartalmaz egy tusfürdőt, szappant, fogkefét és fogkrémet. Valamint az élménypedagógiai foglalkozások fejlesztési anyagait kiegészítő 2 kötetes " Életvezetési iránytű " című könyvet nyomtatott és elektronikus formában.

Iránytű könyv arculati.jpg
tisztasági_csomag.jpg

A program a diákoknak, teljesen ingyenes (a finanszírozás az EFOP -1.2.12-17 -2017-00010 azonosító számú  az „ Esélyteremtő programok megvalósítása Integrált esélyteremtés és felzárkóztatás komplex programokkal vidéki térségben élő gyermekek és fiatalok számára.”  c. pályázati forrásból történik )

A gyermekek a táborozás helyszínére, illetve onnan haza történő szállítása önköltséges.